Sidebar

15 ianuarie – 170 de ani de la nașterea „Luceafărului poeziei românești”, Mihai Eminescu

Unul dintre cei mai de seamă genii pe care le-a putut oferi această țară, a fost, fără îndoială, marele geniu Mihai Eminescu.

Poetul, prozatorul și jurnalistul român, Mihai Eminescu, născut Mihail Eminovici, a fost geniul care a tradus știința în limba poeziei. Nu degeaba este venerat, în Panteonul culturii noastre naționale, unde i-am acordat rangul de „Luceafărul poeziei româneşti”.

Poetul George Călinescu a scris despre moartea poetului: „Astfel se stinse în al optulea lustru de viață cel mai mare poet, pe care l-a ivit și-l va ivi vreodată, poate, pământul românesc. Ape vor seca în albie și peste locul îngropării sale va răsări pădure sau cetate, și câte o stea va veșteji pe cer în depărtări, până când acest pământ să-și strângă toate sevele și să le ridice în țeava subțire a altui crin de tăria parfumurilor sale.”

În acest context, cadrele didactice și elevii colegiului, alături Secția Cultură Soroca și Administrația orașului, au depus flori la monumentul Marelui Poet Național din parcul „Mihai Eminescu”.